Izražanje telesa skozi bolečino

Bistven je naš odnos do svojega telesa – nas kot bitij z zavedanjem, ki smo vanj utelešeni in ki smo zmožni v določenem obsegu z njim upravljati.
Piše: Valentin Rozman
Sliki: stocksnap, geralt (pixabay.com)

avtor

V življenjskem obdobju okoli svojega 30. leta sem na fizičnem telesu izkušal veliko bolečin. Pogosto sem imel bolečine v križu, pod lopaticami in tudi desno koleno sem imel zelo občutljivo na fizične obremenitve. Za pomoč sem se sprva zatekel k zdravnikom zahodne medicine, potem pa še k praktikom vzhodnih medicin. Ob opazovanju izvajanja diagnostike indijske in kitajske medicine sem spoznaval, kako so naše misli in fizično telo med seboj povezani. To me je usmerilo na pot notranje preobrazbe, po kateri hodim še danes.

 

Namesto da si želimo čim prej odpraviti bolečine, si je bolje vzeti čas in pogledati, kaj se lahko iz njih naučimo.

Leta 2010 sem med spletnim raziskovanjem informacij o človekovi duševnosti odkril precej drugačno razlago o tem, kako delujejo človeško telo in vsi njegovi deli. Odkril sem delo Bernarda Poolmana, ki je ustanovil mednarodno skupino Desteni. V objavah članov te skupine se razodeva najbolj poglobljen, natančen in zdravorazumski opis izražanja človeškega telesa ter tega, kaj mu preprečuje, da bi se v polnosti izrazilo. Gre za naš odnos do svojega telesa – nas kot bitij z zavedanjem, ki smo vanj utelešeni in ki smo zmožni v določenem obsegu z njim upravljati. Še vedno pa je naše fizično telo v nekem smislu samostojno bitje. V njem se namreč brez našega zavedanja izvajajo številni procesi, na primer prebavljanje hrane, utripanje srca in obnavljanje celic.

V zadnjem času se povečuje bojazen, da bo umetna inteligenca prevzela kontrolo nad človeštvom, v resnici pa že tisočletja upravlja z nami v obliki našega uma.

Druga entiteta, s katero smo spojeni in ki tudi večinoma deluje avtonomno, je naš um. Ta proizvaja misli in čustva, ki so nefizične pojavnosti, toda energijo za svoj obstoj črpajo iz fizičnega telesa. Telo deluje v skladu z univerzalnimi zakoni, um pa je vrsta virtualne resničnosti, ki se izraža tako, kot da je brez vsakršnih omejitev. Mi kot bitje, ki ima sposobnost usmerjanja pozornosti in odločanja, smo torej vedno v skušnjavi, ali bomo upoštevali fizikalne zakone ali pa se bomo prepuščali brezmejni umski razuzdanosti. Vendar pa slej ko prej pridemo do ugotovitve, da bolj ko zanemarjamo fizično realnost, bolj nas začne telo z bolečinami opozarjati na realnost, od katere ne moremo pobegniti. Torej na to, da smo še vedno del fizičnega telesa in s tem del celotnega fizičnega sveta, ne glede na to, kako globoko se trudimo pobegniti v iluzije svojega uma.

Če bi ljudje spoznali delo Bernarda Poolmana, sem prepričan, da bi ga zlahka uvrstili ob bok tako velikim modrecem, kot sta bila Jezus in Buda.

Skupina Desteni je ustvarila izjemno veliko gradiva, zlasti na portalu Eqafe, kjer se v obliki pisane besede ter avdio in video posnetkov razlaga tudi odnos med umom in telesom. Ustvarili so celo zemljevid resonančnih točk, ki je silhueta fizičnega telesa, na kateri so vrisane točke, preko katerih se telo izraža z bolečino v primerih, ko smo preveč podlegli slepilom uma. Ko torej v določenem predelu telesa zaznamo bolečino, lahko na podlagi tega zemljevida lažje ozavestimo, kakšne vrste neresničnih prepričanj smo uporabljali v zadnjem času. To nam olajša postopek natančnejše analize ter odstranjevanja raznih prepričanj, zaradi katerih smo pričeli ignorirati zakonitosti fizičnega sveta.

Podobno kot obstajajo računalniški virusi, imamo ljudje v sebi kopico umskih virusov, zato je priporočljivo, da si jih čim bolj intenzivno odstranjujemo.

Bernard Poolman je v povezavi s tem napisal knjigo Virus Free Mind, v kateri pojasnjuje svojo pot do odkritja, po katerih principih je najbolje živeti. Zatem je s sodelavci začel razvijati tudi spletne tečaje, preko katerih lahko vsak natančno spozna mehanizem delovanja uma ter dobi napredna orodja za analizo in preobrazbo lastnih miselnih vzorcev. Te tečaje sam s pridom uporabljam že več kot devet let in osvobodil sem se večine fizičnih bolečin. Skupino Desteni je v teh letih odkrilo še nekaj Slovencev, med njimi moj prijatelj Blaž Cegnar, ki je marca 2019 napisal svojo prvo knjigo Moč samoodpuščanja, v kateri opisuje svoja spoznanja in izkušnje, nabrane zlasti preko naše skupine.

Orodja za delo na sebi, ki se jih lahko naučimo preko spletnih tečajev Desteni I Process, niso nič novega, so pa prečiščena in urejena za doseganje največjega možnega učinka.

Vsakemu so sedaj na voljo zelo praktične informacije, ki odgovarjajo na številna življenjska vprašanja. Želim si, da bi zakladnico znanja, ki jo je ustvarila skupina Desteni odkrilo čim več ljudi. Kajti bolj ko bomo živeli prizemljeno, bolj bomo sposobni narediti ta svet lepši in boljši za vse. In seveda se bo v takšnih razmerah lahko v polnosti izrazilo tudi naše fizično telo, saj v sebi skriva številne speče potenciale.

Viri:
http://eqafe.com
http://desteniiprocess.com
http://pedagog.si
http://desteni.si
http://valentinrozman.si

* * *

Zagotovite si najnovejši izvod revije Anima na https://hermes.ipal.si/izdelek/anima-poletje-2019/
ali obdarite svoje najbližje z naročnino na Revijo Anima https://hermes.ipal.si/izdelek/anima-letna-narocnina/

Morda vam bo všeč tudi

X