Venera v Raku

Kakšen kozmološki vpliv Venere v Raku je pričakovati to poletje?
Piše: Aleksandra Šestir – Ksandarela
Slika: GooKingSword (pixabay.com)

avtor

Venera je včeraj zvečer (3. 7.) prestopila v znamenje Raka in bo tu ostala skoraj do konca meseca julija. Najbolj nas privlači bližina ljudi, ob katerih se lahko čustveno odpremo, se sprostimo, ob katerih se počutimo varni in sprejeti. Venera v Raku nas povezuje z izvornimi, emocionalnimi instinkti, s katerimi se odzivamo na svet in na odnose, ki jih vzpostavljamo. Občutek za skrb, nego in zaščito drugih se lahko močno poveča. Ker smo bolj čustveno odprti, smo zato tudi bolj občutljivi. Z Venero v Raku morda kompenziramo svojo ranljivost z zadovoljevanjem potreb drugih, tako da jih negujemo in skrbimo zanje, pravzaprav pa s tem zrcalno skrbimo za zaščito lastne duše pred morda neželenimi čustvenimi odzivi.

Kolikor je lahko Venera v Raku ljubeča in skrbna, prav toliko je lahko nedostopna, zaščitniška in tudi brezkompromisna. Želi kontrolirati naša intenzivna čustvena nihanja, zato se običajno zapremo vase, se skrijemo v rakov oklep. Ali pa začnemo pretirano pomagati drugim in se vtikati v njihovo privatno življenje, zato da bi lažje nadomestili “praznino”, zaradi katere se morda ne zmoremo popolnoma sprostiti, zaupati. Venera v Raku nam prinaša “varno cono”, na pot nam pridejo ljudje, s katerimi morda še nismo razčistili nečesa globljega, da se zdaj lahko počutimo udobneje. Najbolj pa nas povezuje z domom, koreninami, s svojimi starši, s sestrami, sorodniki, morda pa spet srečamo svojo prvo ljubezen ali pa nekoga, v kogar smo bili zaljubljeni še kot otroci. Opazujmo take odnose in opazujmo svoje občutke, instinkte in čustvene odzive, saj imamo zdaj priložnost varno pokukati izven lastnega oklepa.

Vladarica Raka, Luna, je danes prestopila v znamenje Leva in bo tam do sobotnega jutra. Čas je za ustvarjalnost, igro, zabavo in spontano izražanje! Luna danes prehaja Marsa, ki je v torek (2. 7.) prestopil v Leva. Morda zna biti zato ravno današnji dan (4. 7.) malce nemiren, precej aktiven in instinktiven. Najbrž bomo začutili tudi nekaj svežega zagona po začetku novega cikla v Raku, ki se je začel s sončevim mrkom v torek (2. 7.).

Mars v Levu bo usmerjal našo dejavnost vse do zadnje tretjine avgusta. Motivira nas vse, kar v nas spodbuja ustvarjalnost, radovednost, igrivost. Čutimo lahko močno hotenje po spontanosti, radosti, brezskrbnem uživanju in zabavah. In prav je tako, dajmo si duška! Vendar naj nas ne odnese v smer pretiranega hlastanja po pozornosti, pohvali in priznanju. Skušajmo se sprostiti v vsakdanjih užitkih tega poletja, med svojimi prijatelji in družino. Ne iščimo zlate medalje za svoje ideje, ustvarjalne ali socialne veščine. Raje poiščimo zlato, ki se skriva v našem duhu, naš potencial, našo strast, objemimo svojega notranjega otroka. Pustimo mu, da se izrazi, da postane spet poln življenja, spontan, radoveden in igriv. Zdaj lahko vidimo vse barve sveta, da iz njih ustvarimo novo sliko, nove sanje, prebudimo nov potencial, ki se bo lahko manifestiral z znamenjem Device, v katero bo Mars vstopil 19. 8. 2019.

Kombinacija Venere v Raku in Marsa v Levu nam lahko prinese veliko zadovoljstva in sreče v odnosih, če si bomo pustili čustveno se odpreti, si resnično zaupati in plemenito izraziti svoje občutke. Osvobodimo se neželenih potlačenih čustev, ki kontrolirajo naše odnose z ljudmi, hkrati pa tudi zakrivajo tisto notranje zlato, naš ustvarjalni potencial, ki prinaša življenjsko moč in vitalno energijo vsakemu človeku.

* * *

Zagotovite si najnovejši izvod revije Anima na https://hermes.ipal.si/izdelek/anima-poletje-2019 ali si privoščite letno naročnino na Revijo Anima: https://hermes.ipal.si/izdelek/anima-letna-narocnina.

Morda vam bo všeč tudi

X