Iz čustev v vrednote, iz vrednot v svoj kreativni potencial

Sonce se je vrnilo v svoj dom, v Leva, kjer najmočneje sije in je najbolj vroče, o čemer priča tudi običajno vreme tak čas v letu.
Piše: Aleksandra Šestir – Ksandarela
Slika: Michael Parkes

avtor

Kako smo kaj začutili prehod Sonca v Leva nekaj dni nazaj, 23. 7.? Sonce se je vrnilo v svoj dom, v Leva, kjer najmočneje sije in je najbolj vroče, o čemer priča tudi običajno vreme tak čas v letu. Prinaša čas dopustov, počitkov in užitkov, atmosfera je namreč prevroča za naporno in fokusirano delo. Če si dovolimo počivati in uživati, se naš um sprosti, intuicija se okrepi in nam prinese marsikatere kreativne ideje, ki jih je možno implementirati v realnost kasneje, ko gre Sonce v Devico. V stanju sproščenosti ponovno najdemo stik s svojo identiteto, ki je pravzaprav igriva in radovedna kot otrok, ki venomer najde neobičajne, kreativne povezave realnosti s svojo domišljijo.

Ustvarjalnost in spontano, radostno doživljanje sveta je s Soncem v Levu najlepša priložnost, da se povežemo s svojim notranjim otrokom, osvetlimo in okrepimo svoje unikatne talente, da v tem svetu ustvarimo nekaj svojega, pustimo pečat. Pri tem pa se zavedamo, da ne živimo življenja drugih, takšnega, kakor drugi mislijo, da naj živimo. Pogosto iščemo zunanje potrditve, pohvale, priznanja, se dokazujemo, saj želimo biti videni, sprejeti in ljubljeni. Vprašajmo se, ali dejanja, ki jih storimo, in besede, ki jih izrečemo, zares izražajo naš pravi jaz? Smo dovolj pogumni in pomirjeni sami s seboj, da lahko z zaupanjem rečemo nekomu “ne” in pokažemo, kdo pravzaprav smo?

Sonce v Levu se bliža trigonu z retrogradnim Kironom v Ovnu (doseže ga v soboto, 28. 7.), kar nam ponuja prosto, osvetljeno pot v lastno identiteto, ki je bila skozi leta življenja večkrat ranjena. Prebudijo se lahko potlačeni instinkti in primarna čustva, ki so se ustvarila takrat, ko je nekdo iz zgodnjega okolja omejil naša hotenja, želje in ideje. Zato je ta vikend idealen čas, da spoznamo in sprejmemo instinkte, ki so nas spremljali vsa ta leta, vendar zakopani globoko v podzavest. Sprejemati nekaj pa pomeni ljubiti. In ko začnemo nekaj ljubiti, to začne ljubezen vračati. Zato sprejmimo sebe, svoje instinkte in čustva, da začutimo tisto pravo ljubezen do sebe in pestrega, pisanega življenja okoli nas.

Pri tem nam je v pomoč tudi Venera, ki v nedeljo, 29. 7., prestopi v znamenje Leva. Občutki in čustva, ki so se v času Venere v Raku prebudili v odnosih z ljudmi, z Venero v Levu zorijo, se razvijajo, oblikujejo. Pomembno je, kako bomo negovali in skrbeli za ta čustva. V njih se namreč skrivata vrednota in vrednost našega življenja. Če lahko sprejmemo neko še tako boleče čustvo, zaradi katerega nas je strah ali sram, da nas ljudje ne bodo marali, se to čustvo transformira v vrednoto, zaradi katere nas drugi pravzaprav občudujejo. Vrednote namreč dajejo strukturo notranjemu potencialu. In razvoj potenciala daje smisel našemu življenju.

Vikend, ki je pred nami, je precej dinamičen, Sonce se namreč bliža še kvadratu z Uranom v Biku (doseže ga v ponedeljek, 29. 7.). Ljudje lahko postanemo nemirni, živčni, netolerantni, trmasti, pretirano uživaški ali bahaški, skratka, težki za prenašat. Nekateri želimo trmasto dokazati svoj prav. Drugi hitimo po nakupih, ker se moramo z nečim pokazati, ustvariti premoženje in s tem poiskati materialno varnost. Prava priložnost kvadrata Sonca z Uranom pa je pravzaprav v materializaciji lastne ustvarjalne energije. Prebliski, ki se z Uranom v Biku prizemljujejo v našo zavest, so plod močne notranje intuicije, ki nas k nečemu nagovarja. Osvetljujejo sončevo pot, ki vodi do pristnega izraza našega duha. Usmerimo pozornost na tukaj in zdaj, in ujeli bomo lahko te prebliske, ki so ključ do odkrivanja in razvoja naše individualnosti. Zdaj je čas, da si začnemo zaupati!


Piše: Aleksandra Šestir – Ksandarela
Slika: Michael Parkes


Zagotovite si najnovejši izvod revije Anima na https://hermes.ipal.si/izdelek/anima-poletje-2019/ ali obdarite svoje najbližje z naročnino na Revijo Anima https://hermes.ipal.si/izdelek/anima-letna-narocnina/

Morda vam bo všeč tudi

X