Integracija duše, uma in duha

avtor

Danes, 31.7., je dan za mirovanje. Merkur menja smer, zato je na miru, na 24. stopinji znamenja Raka, njegova vladarica Luna pa se približuje Soncu, naslednji dan se dovrši mlaj na 8. stopinji znamenja Leva. Zanimivo je to, da je na 24. stopinji Raka dva tedna nazaj, 16.7., mrknila Luna. Ta točka je ena izmed 360 možnosti, ki sklenejo krog razvoja, in glede na sabijski simbol govori o pripravljenosti na združitev treh entitet, in sicer ženske – čustvene entitete, duše – z dvema moškima – mentalne entitete, razumom ter intuicije, duhom. Rak simbolizira žensko, Lev moškega. Luna simbolizira dušo, Merkur razum, Sonce pa intuicijo, duha.

Ob luninem mrku na 24° Raka smo morda novega spoznali, se soočili z nečim, kar je pripravljeno “mrkniti”, izpustiti, sedaj s stacionarnim Merkurjem na isti stopinji Raka pa imamo možnost, da stare navade, odvisnosti in vedenjske vzorce pustimo v preteklosti tako, da jih sprejmemo v sedanjost, jih razumemo, prečistimo in preoblikujemo v nekaj bolj iskrenega, pogumnega in ustvarjalnega, v razcvet potencialov in kreativne energije. Merkur v Raku nam omogoča stik z našimi izvornimi čustvi in instinkti, ki neozaveščeni zavirajo razvoj naših resničnih zmožnosti. Pri tem pa si moramo zaupati, najti varnost znotraj sebe, v svoji intimi, in se ji prepustiti, se sprejeti kot žensko ali s svojo animo.

Pri tem pa ključ predstavlja retrogradni Pluton v Kozorogu. Že v času luninega mrka je bil v konjunkciji z Luno, danes pa tvori opozicijo z Merkurjem v Raku. Intenzivna čustva, ki smo jih občutili v času luninega mrka, pa jih morda nismo razumeli, z Merkurjem na isti stopinji Raka sedaj razumemo. Najdemo lahko vzrok nekemu neželenemu vedenju, ki nas je kontroliral iz ozadja. Opozicija Merkurja na Plutona nas sooča s tem vzrokom, ki je pa je tako majhen, tako skrit in tako temačen, da ga je sicer težko ozavestiti. Pluton v Kozorogu ponuja možnost manifestacije, je četrti element zemlje, ki omenjenim trem entitetam prinaša stabilnost. Prej pa  je potrebno zrušiti stare načine razmišljanja, vedenja in čustvovanja, da se lahko oblikujejo novi, trdnejši temelji, notranja avtoriteta, močno zaupanje vase in bolj sproščeno ter ustvarjalno izražanje svojih potencialov. O tem govori tudi začetek novega luninega cikla v Levu, ki je v četrtek, 1. 8. 2019.


Piše: Aleksandra Šestir – Ksandarela
Slika: Gregory Colbert           


Zagotovite si najnovejši izvod revije Anima na https://hermes.ipal.si/izdelek/anima-poletje-2019/

  

Morda vam bo všeč tudi

X