Volja je tista, ki prebuja lastno identiteto

Na približno mesec in pol planet Mars zamenja znamenje, kar preusmeri naša hotenja, želje in aktivnosti v drugo smer, v smiselno nadaljevanje.
Piše: Aleksandra Šestir
Slika: pixabay.com

avtor

Naše aktivnosti usmerja naša volja. In naša volja lahko precej niha, odvisna je od notranjih in zunanjih sprožilcev, lastnih instinktov ali spodbud drugih ljudi, naj nekaj naredimo, opravimo, aktiviramo. Včasih smo jezni, ker nekdo drug nečesa ne opravi, ali pa so drugi jezni na nas, ker mi naredimo nekaj po svoje ali pa česa ne naredimo. Včasih celo delamo stvari le zato, da bi ugodili drugim, pa čeprav tega niti nočemo. Astrološko dimenzijo tega,  kam usmerjamo svoje aktivnosti in kaj je njihov namen, simbolizira Mars. 

Mars v Škorpijonu nam prinaša pogum za poglobitev v temne dele sebe. Vanj vstopi 19. novembra. Znamenje Škorpijona je Marsovo nočno zavetje, dom, v katerem lahko intenzivno predeluje notranje občutke, instinkte, hotenja in hrepenenja. Mars v Škorpijonu vrta vztrajno in globoko v notranjost svoje psihe, kajti tam spijo vsi potenciali, ki jih še nismo uspeli prebuditi. Nahajamo se globoko v psihičnem tunelu “zataknjenih” strahov in nepredelanih čustev, zato zlahka začutimo in doživimo projekcijo svojih napak na druge. Subtilne dražljaje iz okolice čutimo morda kot grožnje, Mars zato instinktivno in naravno reagira zaščitniško ali z napadom, ki je pod vplivom Škorpijona precej skrit, poteka iz ozadja, z manipulacijo in borbo za kontrolo ter posedovanje nekoga. Ko pa kontroliramo nekoga drugega, pravzaprav ščitimo sebe pred tem, da nas ta drugi ne bi prepoznal, spoznal v srčiko naše duše. S tem zaviramo ljubezen, ki je nasprotje kontrole in moči, ravno ljubezen pa je tista energija, ki se sprosti v nas, ko spustimo kontrolo. In le ljubezen nam nudi močno zaupanje v življenje, da lahko premagamo ovire in prižgemo ogenj strasti, erotike ter naravno dane ustvarjalnosti. 

Kakšna je naša volja do življenja? Ali gremo v akcijo takoj ali raje prelagamo stvari na jutri, na drugega, na družbo? Prelaganje pomeni pomanjkanje volje, poguma – nismo še zrušili vseh notranjih zidov. Pogum za preboj k spremembi lahko prinese opozicija retrogradnega Urana v Biku na Marsa v Škorpijonu, ki bo trajala od sredine do konca novembra. Prinaša nam dodatno energijo za manifestacijo nečesa, česar si prej ne bi upali storiti. Uranska energija nas preplavi nenadoma, s presenetljivo obliko in nepričakovanimi odzivi okolja. Z opozicijo na Marsa se to lahko kaže v obliki jeze in agresije, ki pa nam lahko prinese potrebno odločnost za uresničitev lastnih želja. Skrita identiteta najde način, da se pogumno pokaže kot individuum v družbi. Volja se aktivira in manifestira skozi vedenje ali dejanje, ki ju ne bi pričakovali ne od sebe ne od drugih.


Članek si lahko v celoti preberete v jesenski številki revije Anima 2019 (letn. 2, št. 3).

Zagotovite si svoj izvod Anime ali si privoščite naročnino na revijo v naši spletni knjigarni.

Morda vam bo všeč tudi

X