tantrična masaža

Seksualna travma in terapevtska tantrična masaža

Če ima celotno fizično telo spomin, kaj vse je potem shranjeno v ženski nožnici, maternici, jajčnikih?
Piše: Rosanda Marija Meško
Slika: pixabay.com

avtor

Govorimo o dveh vrstah spomina. Pri prvem gre za praspomin, evolucijski spomin, s katerim smo ženske preko maternice povezane s samim začetkom stvarjenja, podobno kot je fetus preko popkovnice povezan z materjo.

Šele ko se ženske iz maternice, jajčnikov in nožnice osvobodimo spominov, ki so nam povzročili ranjenost, lahko pridemo v stik s tem praspominom in ga uporabljamo kot vir informacij, s katerimi si lahko zelo dobro pomagamo pri kreiranju želenega življenja.

Ženske pa v svoji joni sprejemamo in shranjujemo tudi osebne spolne izkušnje in celo izkušnje, spomine številnih generacij svojih prednic. Joni (beseda izvira iz sanskrta in pomeni tako zunanje kot notranje dele ženskega spolovila) je kraj mnogih skrivnosti in informacij, kraj, ki nam lahko izda najmanjšo čustveno ali fizično poškodbo, pa četudi se je zgodila desetletja nazaj in se je sploh ne zavedamo.

V njej smo nezavedno shranile vsa mogoča čustva: globok sram, občutek krivde, jezo, ljubosumje, nemoč, žalost. V maternici in nožnici obstaja energetski zapis travmatičnih doživetij zaradi spolnih zlorab (kamor sodijo tudi neželeni spolni odnosi z ljubljenim partnerjem!) in težkih porodov. Vsa ta skrita silna čustvena energija se kopiči v medenici in se želi izraziti. Ženska je zato »tečna«, nezadovoljna, zadirčna, manipulativna, po domače »histerična«. Zanimivo je, da sta vzrok za histerijo (gr. hustera = maternica) že Hipokrat in kasneje Galen pripisovala »potujoči maternici«, se pravi nakopičeni, neizživeti spolni energiji, ki si pot iz telesa išče skozi vse telesne organe in tam povzroča različne simptome. Kot terapijo so priporočali spolne odnose in nosečnost.

Znanstveniki so uspeli dokazati, da vsako jajčece vsebuje tudi energetski zapis naše babice, saj so med njeno nosečnostjo jajčeca naše bodoče matere shranila spomin na vsa njena čustva (med obdobjem nosečnosti). In če vemo, da življenje žensk v prejšnjih stoletjih ni bilo ravno rožnato, si lahko predstavljamo, kaj so v energetskem zapisu s seboj v življenje prinesle naše mame, kaj prinašamo me same in naše hčerke in kaj še bodo tudi njihove hčerke, če se prej me same ne bomo osvobodile teh tujih energij iz svoje joni.

Ti energetski vzorci k nam magnetno pritegnejo prav takega moškega, s kakršnim bomo podoživljale boleče, celo travmatične spolne izkušnje. Ali pa bomo same psihično ali telesno zlorabljale druge. Le katera od nas si to zavestno želi zase in za svoje potomce?! Ženske zato tudi na področju spolnosti in partnerskih odnosov nosimo zelo veliko odgovornost za zdravje in srečno življenje naših otrok.


Članek si lahko v celoti preberete v jesenski številki revije Anima 2019 (letn. 2, št. 3).

Zagotovite si svoj izvod Anime ali si privoščite naročnino na revijo v naši spletni knjigarni.

Morda vam bo všeč tudi

X