Ali veste, koliko dni ste stari danes?

Vsak dan šteje.

Slika: pixabay.com

avtor

Navajeni smo praznovati rojstne dneve in šteti svoje življenje v letih. Toda če pogledamo na življenje z malo drugačne perspektive, uvidimo, da je prav vsak dan nov začetek in kot tak nadvse pomemben; vsako jutro je kot malo rojstvo. Ko se prebudimo, je pred nami nov dan, morda poln nalog, a tudi nepredvidljivih možnosti, ki jih lahko – če smo le dovolj čuječi – izkoristimo sebi v prid ali pa se jim izognemo, če nam niso v dobro. 

Peter Russell je priznan raziskovalec človeške duševnosti in duha. Morda se ga spomnite kot avtorja Knjige o možganih, iz katere smo se učili v srednji šoli pri psihologiji. Russell ima na svoji spletni strani, kjer se nasploh najde veliko zanimivega branja (v angleščini), tudi kalkulator za izračun starosti v dnevih (bodite pozorni na to, da boste datum rojstva vnesli pravilno, v nekoliko nenavadnem zaporedju: mesec, dan, leto).

Pa vse najboljše za novi dan!


Objava je iz pomladanske številke 2019. Zagotovite si svoj izvod Anime ali si privoščite naročnino na revijo v naši spletni knjigarni.

Morda vam bo všeč tudi

X