Poslanstvo

Humanistična poljudnoznanstvena revija Anima – prva take vrste v Sloveniji – objavlja vsebine, ki ljudem pomagajo vzpostavljati avtentičen odnos do sebe, soljudi in sveta. Je razmišljujoč in stalen sopotnik tistim, ki hočejo globlje spoznati same sebe ter odkriti svoje pravo mesto in poslanstvo v svetu.

V času instantnih kratkoročnih rešitev bralcem nudimo globlji vpogled v delovanje človeka in sveta, kar zahteva več razumevanja in udejstvovanja, a omogoča trajnejše in bolj zadovoljujoče spremembe – te pa so edina stalnica bivanja. Prispevki v reviji so zato alternativa poenostavljenim napotkom za srečno življenje – “vsevednim” hitrim vodičem, ki napotke ponujajo v nekaj točkah in kakršnih so polni sodobni mediji in priročniki. Anima ne servira enoznačnih odgovorov, ampak bralce spodbuja k premisleku in ustvarjanju lastne življenjske poti s tem, ko jim posreduje (spo)znanja različnih zgodovinskih in sodobnih ved in področij znanosti.

V dosedanjih številkah so najbolj zastopane analitična psihologija, filozofija, antropologija in psihološka astrologija, svoj doseg pa širimo na vedno nova področja s tem, da za vsako naslednjo številko odpiramo raznolike krovne téme (npr. bližina daljnega, moč simbolov, izraznost telesa) in da k sodelovanju vabimo poznavalce različnih področij humanizma, družboslovja, umetnosti …

Izhajanje

Revija Anima izhaja štirikrat letno, ob prehodu v nov letni čas: 21. marca, junija, septembra in decembra. Naprodaj je v knjigarni Konzorcij, sposoditi si jo je mogoče v nekaterih knjižnicah po Sloveniji, kadarkoli pa si jo lahko naročite v spletni knjigarni izdajatelja revije, Založbi Hermes IPAL, ali na e-naslovu hermes@ipal.si.

Uredništvo

Urša Eva Pucelj, glavna in odgovorna urednica

Manca Švara, oblikovalka, avtorica

Mateja Bartol, lektorica, avtorica

Alenka Malnar, avtorica

Nastanek revije

Zamisel za nastanek revije Anima je založbi Hermes Ipal podal študent filozofije Domen Rajh, ki je bil tudi njen prvi odgovorni urednik. Prva številka revije je izšla 1. decembra 2017. Pred izdajo 6. številke (letnik 2, št. 1) smo ob spremembah v uredništvu revijo vsebinsko razširili in oblikovno prenovili. Z revitalizacijo je Anima dobila dodaten zagon in naš namen je, da se čim bolj razširi med ljudi, saj si želimo, da bi bili njeni zanimivi in kakovostni prispevki na razpolago čim širšemu krogu bralcev.

Založba Hermes IPAL, Revija Anima