Poslanstvo Anime, prve humanistične poljudnoznanstvene revije, se kaže v oblikovanju odnosa do sveta in drugih s pomočjo raziskovanja zunanje in notranje narave, procesov ozaveščanja ter njihovega so-delovanja. Z vsebinami oz. temami, ki se jih lotevamo želimo slovenskemu bralcu ponuditi alternativo »instantnim« napotkom za srečno življenje. Z vsebinami, ki se torej dotikajo tako človeka kot posameznika kot tudi njegovega položaja v svetu ne želimo biti vsevedni vodič ampak sopotnik oz. spremljevalec pri odkrivanju lastnega poslanstva v svetu.

Pri procesu individuacije je namreč neizogibno potreben »napor duha«. Prispevki v reviji Anima zatorej stremijo k temu, da bralcu predstavljajo določen izziv, da mu torej ne servirajo odgovorov ampak ga spodbudijo, da si ustvari lastno mnenje in s tem poskuša najti svojo pot v življenju. Največ kar lahko svetu daš je namreč, da poskušaš biti kar najboljša različica samega sebe. Delujemo na področjih filozofije, humanistične psihologije, psihoanalize, antropologije, psihološke astrologije in drugih humanističnih ved.

Revijo lahko kupite na Institutu IPAL:

Naš uradni distributer je podjetje Avrora AS, distribucija in založništvo, za dogovore glede prodaje prosim pokličite Uroš Ahačiča ali mu pišite na e-mail: uros@avrora.si.